Putra Science Park (PSP) | PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (PENYELIDIKAN & INOVASI)
» ENTITI KAMI » Putra Science Park (PSP)

Putra Science Park (PSP)

Putra Science Park (PSP) adalah merupakan pusat pengurusan inovasi bagi Universiti Putra Malaysia dan terlibat dengan aktiviti pemindahan teknologi hasil penyelidikan dan harat intelek (IP) penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM).

PSP bertanggungjawab menggerakkan teknologi yang berpotensi dan penyelidikan dari makmal ke pasaran dengan kerjasama daripada pihak industri.

PSP bertanggungjawab di dalam memainkan peranan yang penting di dalam pengurusan harta intelek UPM seperti paten, hakcipta, rekabentuk perindustrian, know-how termasuk rahsia dagangan yang telah  beberapa kali menerima pengiktirafan tertinggi di dalam pengurusan harta intelek di Malaysia.

~ MENERAJU INOVASI ~

KLIK DI SINI untuk selanjutnya