Fungsi Seksyen / Unit | PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (PENYELIDIKAN & INOVASI)
» MENGENAI KAMI » Fungsi Seksyen / Unit

Fungsi Seksyen / Unit

Bahagian Pentadbiran Pejabat Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), TNCPI bertanggungjawab ke atas hal ehwal pentadbiran di Pejabat TNCPI, Pusat Pengurusan Penyelidikan (RMC), Putra Science Park (PSP) dan Pusat Sains Marin (COMAS) serta menyelaras aktiviti penyelidikan di UPM. Bahagian ini mempunyai tiga seksyen iaitu Seksyen Pengurusan dan Pembangunan Sumber Manusia, Seksyen Kewangan dan Kemudahan Perkhidmatan, dan Seksyen Jaminan Kualiti.

Antara lain fungsi di pejabat ini ialah memantau penuntuk prastasi penyelidikan dan inovasi, menguruskan permohonan pasca doktoral, menyelaras latihan pegawai Skim C (Sains), menguruskan permohonan anugerah penyelidikan, menyelaras pengurusan makmal dan meneraju akreditasi makmal MS ISO/IEC 17025 dan MS ISO 15189.

Kemaskini:: 01/02/2017 [hwmi]

PERKONGSIAN MEDIA