UPM- Steinbies Malaysia Anjur Sesi Akademia Industri | PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (PENYELIDIKAN & INOVASI)
» BERITA » UPM- Steinbies Malaysia Anjur Sesi Akademia Industri

UPM- Steinbies Malaysia Anjur Sesi Akademia Industri

Kuala Lumpur, 1 April 17 - Putra Science Park (PSP), Universiti Putra Malaysia (UPM) bersama-sama dengan Yayasan Steinbeis Malaysia (satu inisiatif di bawah Agensi Inovasi Malaysia) telah berjaya menganjurkan Sesi Consultancy One-on-One bersama dengan pihak industri.

YB Dato 'Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri di Jabatan Perdana Menteri telah merasmikan upacara pembukaan program ini pada 21 Februari 2017 di Pengurusan Penyelidikan & Inovasi Complex, University of Malaya, Kuala Lumpur.

Yayasan Steinbeis Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 2014 sebagai satu inisiatif di bawah Agensi Inovasi Malaysia untuk membantu syarikat-syarikat Malaysia dengan menangani masalah perniagaan mereka yang berkaitan dengan memadankan mereka dengan pakar bidang yang bersesuaian daripada universiti tempatan. 

Steinbeis beribu pejabat di Stuttgart, Jerman dan model Steinbeis yang berfungsi untuk merapatkan jurang antara industri dan ahli akademik, yang kini digunakan di 50 buah negara di seluruh dunia.

15 orang penyelidik UPM terlibat dalam sesi perundingan serta mengambil bahagian dalam pameran mini teknologi yang diadakan.

Tarikh Input: 02/05/2017 | Kemaskini: 13/06/2017 | asrizam

PERKONGSIAN MEDIA

PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (PENYELIDIKAN & INOVASI)
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1002/1293
-
WXFYCAI~